Това заяви председателят на ПГ на ДПС Делян Пеевски.  Повод за

...
Това заяви председателят на ПГ на ДПС Делян Пеевски.  Повод за
Коментари Харесай

Пеевски: ПП трябва да го преживеят - МВнР е на ГЕРБ, Борисов реша...

Това съобщи ръководителят на ПГ на Движение за права и свободи Делян Пеевски. 

 

Повод за коментара му е новата порция напрежение сред партиите в сглобката сложи за следващ път под въпрос случването на ротацията, макар че от всички страни увериха, че такава ще има и не се случва нищо трагично. Проблемът обаче пристигна от неналичието на изясненост към поста на външния министър, който ще бъде овакантен, откакто Мария Габриел поеме поста на министър председател на мястото на акад. Николай Денков. Заговори се Денков да стане външен министър, само че тази концепция срещна рецензии, защото съгласно някои той не дава отговор на нужните характерности за този пост и показаха, че е по-подходящ за учебен министър, какъвто към този момент е бил.  

" Няма сделка за външно министерство. Фиджи, Самоа и Катар са единствените страни, които съвместяват позициите на министър председател и външен министър. Няма европейска страна, която си разрешава сходно нещо ”,

 

Бориславова на няколко пъти акцентира на събитието, че подписано съглашение за Министерство на външните работи няма, без значение, че в управническата стратегия е ясно записано, че акад. Николай Денков след ротацията става вицепремиер и министър на образованието. Политическа партия обаче упорстват той да оглави Министерство на външните работи.

 

По-рано през днешния ден пред публицисти, че партията не държи на Мария Габриел като външен министър, само че ще упорства Министерство на външните работи да остане под управлението на партията. 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР